Luannikas tekijä

Luannikas-vaatteet valmistuvat Nokialla, Sorvan kylässä, Pyhäjärven rantamaisemissa, pienessä ateljeessani, tai tuttavallisemmin verstaassani. Jokaisen vaatteen takaa löytyy sama tekijä, minä, Susanna.

Kipinä vaatteiden tekemiseen, ja varsinkin kaavoittamiseen tuli ammattikoulusta, pukuompelija-linjalta, 90-luvun alkupuolelta. Matka jatkui Kotkaan, jossa piirrettiin kaavoja, paljon. Peruskaavoja, kuositteluja, sarjontoja… Se maailma vei mennessään, ja vahvistui se ammattikoulusta alkanut ajatus, että haluan mallimestariksi. Koulun jälkeen pääsin heti työelämään, en mallimestariksi, mutta sarjojaksi. Työn ohessa tuli hankittua vielä mallimestarin erikoisammattitutkinto. Jokunen vuosi vierähti sarjojana, ja vihdoin sain mallimestarin paikan. Muutin työn perässä Nokialle, ja tänne elämä asettui. 13-vuotta vierähti tehden mallimestarin töitä, ja 2018 oli aika oman yrityksen perustamiselle. Syntyi Susannan Kaavat ja Luannikas. Nyt kaavoja tehdään yrittäjänä yrityksille, sekä toki myös Luannikkaalle, eli teille, asiakkaille.

Luannikas valmistaa trikoovaatteita naisille ja lapsille. Koko työurani olen tehnyt trikoon parissa. Se on vahvuuteni. Trikoo on materiaalina haastava. mutta niin ihana. Mielestäni tärkeintä vaatteissa on hyvä istuvuus. Pelkkä trikoon joustavuus ei tee istuvaa, miellyttävää vaatetta, vaan kaavoituksella on suuri merkitys. Hyvin istuva vaate on ihana päällä. Se muodostuu helposti lempivaatteeksi, jonka haluaa pukea päälleen joka päivä.Yhdellä sanalla, Luannikas.